Nyheter

Det är viktigt att ta ungdomar på allvar. Ge dem en bra utbildning och rätt stöd!

Jag heter Josefin och är 26 år. Jag gick i vanlig skola under lågstadiet. När jag sedan började fyran så gick jag över till särskolan. Det var jobbigt eftersom jag redan hunnit göra en del svårare saker i skolan och nu fick jag vänta in de andra. Det gjorde att jag tappade både kunskap och intresse. Men kontakten med kompisar gjorde att jag stannade. Under gymnasiet blev det svårare igen. Det var nära att jag hoppade av helt, men jag lyckades byta inriktning och det blev bättre.
Jag hade även börjat dansa på fritiden. I dansen kan jag vara mig själv.

Jag har känt att vuxna i skolan inte har tagit min situation på allvar. Jag har varit väldigt ensam och jag önskar att de lyssnat på mig och gett mig undervisning som passat mig.Efter gymnasiet praktiserade jag och läste upp några ämnen som jag hade missat. Jag hittade sedan SV Kulturcollege via nätet. Jag sökte en plats och började hösten 2014. Här kände jag att jag blev tagen på allvar med undervisning i en grupp där jag trivdes. Varje dag åkte jag mellan Frövi och Örebro för få vara delaktig, där jag kände mig trygg och mådde bra.

I utbildningen hade vi något som kallades jobtaste och jag fick testa olika arbetsuppgifter och arbetsplatser. Min längre praktik gjorde jag vid en lunchrestaurang. Efter SV Kulturcollege har jag fått möjlighet att fortsätta vid två ställen, både under sommaren och nu under hösten. Här där jag är idag, känner jag mig välkommen, omtyckt och jag trivs!

Det är viktigt att ta ungdomar på allvar. Ge dem en bra utbildning och rätt stöd!

Josefin, tidigare deltagare vid SV Kulturcollege