Nyheter

Idag får jag möjligheter att göra det jag vill

Kära dagbok
Vad ska jag göra av alla mina känslor som jag har inom mig?
Vad ska jag göra av mitt liv?
Vem är jag?
Ena stunden är jag jätteglad och positiv till allt. Sen i nästa stund kan jag bli lessen och negativ till allt.
Trots att jag har en massa människor omkring mig, som älskar mig för den jag är så känner jag mig ändå utanför
Det är som om jag aldrig blir en del av gänget. Trots att jag försöker allt jag kan.
Det beror inte bara på gänget. Det beror mest på mig själv och min självkänsla. Jag måste våga ta plats och visa vem jag är egentligen.
Vilken tur att Jenny drog med mig hit till musikalen. Det har betytt mycket för mig och att jag vågar stå här på scenen. För när jag gör det får jag uttrycka mina känslor som jag har.
DÅ MÅR JAG BRA!

Den här dikten betyder mycket för mig. Jag heter Anna. Jag bor i Örebro och jag är snart 30 år. Jag har gått från särskolan till ”vanlig” skola och sedan särskola igen. ”Vanlig” skola var tufft! Jag saknade stödet både i klassen och med kompisarna.
Jag skulle önska att alla som behöver stöd, även i vanlig skola, fick det stöd och den hjälp den behöver. Då hade det kunna sett annorlunda ut för mig. Dikten skrev jag när jag var med i en musikal. Då fick jag hjälp att sätta ord på mina känslor. Drama, teater och musik betyder mycket för mig. Under två år har jag gått vid SV Kulturcollege.
Idag får jag möjligheter att göra det jag vill. Jag leder drama-och teaterövningar tillsammans med en teaterpedagog. Det är utvecklande och jätteroligt!

Anna, tidigare deltagare vid SV Kulturcollege