Nyheter

Vi besökte Karlskoga folkhögskola några gånger, det gjorde det lättare att få kontakt

 

Hej! Jag heter David och är 26 år. Jag är uppvuxen i Sköllersta utanför Örebro. Jag har i höst flyttat till Karlskoga och börjat studera vid Karlskoga folkhögskola.

Jag pluggar webbdesign och jag tycker att det är intressant. Jag känner att det har gått bra för mig, det är lätt att komma in i ett flyt och jag känner mig bekväm. Det är både praktiskt och teoretiskt. Vi får lära oss att designa och bygga upp websidor med färger som passar ihop.

Man får den tid man behöver, man kan jobba med en sak i taget eller lite av varje, beroende på vad som passar bäst för var och en. Det fungerar lite som SV Kulturcollege, anpassat efter vem man är och var man befinner sig. Jag gick gymnasiet i Hallsberg och pluggade då samhällsämnen. Under våren 2014 gjorde min klass ett studiebesök i Örebro och vi fick information om SV Kulturcollege. Jag sökte en plats och började hösten 2014. Det var något nytt, vi skulle få testa många olika saker inom media, musik och drama. Men även få möjlighet att praktisera.

Vi var några stycken som var intresserade av att plugga vidare och vi besökte Karlskoga folkhögskola några gånger. Det gjorde det lättare att få kontakt och förstå vad som väntade där. Under våren 2016 sökte jag kursen i webbdesign och kom in. Nu har jag börjat och kommit igång på ett smidigt och bra sätt, tycker jag själv.

David, tidigare deltagare vid SV Kulturcollege